Ons team

 • Gerco Honders
   Gerco Hondersinitiator, brouwer, liefhebber

   In 2010 ben ik begonnen met het brouwen als hobby in de wintermaanden. Ik had toen nog niet durven dromen van het hebben van een eigen Craft Brew Pub. In de afgelopen jaren zijn menig brouwsels thuis in onze keuken gebrouwen en gefinetuned. Toen in 2015 de kans voorbij kwam om, midden in het historische centrum van Bredevoort, een brouwerij te beginnen kwam een soort van jongensdroom uit. Mijn studie aan de Pedagogische Technische Hogeschool te Wageningen, vakrichting Consumptieve Technieken, en het ondernemersbloed kwam hierbij volledig tot zijn recht.

   De brouwerij, bar, proeflokaal en terras zijn inmiddels een plek waar ik bijna dagelijks met veel plezier te vinden ben. De ongedwongen huiselijke sfeer bij de Borghman voelt voor mij aan als een ontspannen warm bad.

   Het adviseren van mensen in hun keuze van hun drankje of hapje geeft veel voldoening, zeker wanneer het een schot in de roos blijkt te zijn en te meer als één van onze eigen Borghmanbieren hoog gewaardeerd wordt.

   Het brouwen van ons eigen Borghmanbier is voor mij echt een passie waarbij ik op ambachtelijke wijze met natuurlijke grondstoffen werk aan smaak en kwaliteit.

   Voor mij is de Borghman: Brouwen, Drinken, Eten, Genieten.

  • Lynn Geurkink
    Lynn Geurkinkgastvrouw

    Ik ben geboren in Winterswijk. Mijn vader komt uit Bredevoort. Van kinds af aan kwam vaak in Bredevoort en voelde mij er erg thuis. Dat gevoel ben ik nooit kwijt geraakt en daarom was mijn droom ook om ooit in Bredevoort te wonen. In 2015 kwam die droom uit, en nog fijner, om werk te hebben om de hoek. En waar kan dat beter dan bij de Borghman. Zelf kom ik in mijn vrije tijd graag bij de Borghman. Samen met vrienden zoeken we het huiskamergevoel op, drinken we een lekker biertje en komt er ook altijd een heerlijke schaal met nacho’s met gesmolten kaas op tafel. Het is dan ook vaak ouderwets gezellig zonder dat de mobiele telefoons er aan te pas komen. Ook als ik aan het werk ben vind ik het erg gezellig.

   • Annemarie ten Broeke
     Annemarie ten Broekegastvrouw

     Ik woon samen met mijn vriend, zoontje en hond in Aalten. Vanaf februari 2016 ben ik werkzaam bij de Borghman. U kunt mij tegenkomen achter de bar of op het terras wanneer u geniet van bijvoorbeeld een lekker biertje. Ik ben iemand die van gezelligheid en mensen om me heen houdt. Ik hoop u snel eens te zien bij de Borghman.

    • Carin Honders
      Carin HondersInitiator en gastvrouw

      Ik woon sinds 2000 samen met Gerco en onze dochters in het mooie stadje Bredevoort.

      Als liefhebber van CRAFT bieren was het een prachtige belevenis om in 2010 als hobby, thuis in de keuken, te beginnen met het brouwen van bier. De grootste uitdaging kwam in 2015 om onze brouwerij met proeflokaal op ’t Zand te realiseren en daar iedereen de gelegenheid te geven om onze bieren te komen proeven.

      Ik heb in de afgelopen jaren een grote diversiteit aan bieren geproefd. Vele geweldig van smaak maar ook enkele die niet mijn voorkeur hebben. Gelukkig blijft dat altijd een persoonlijke smaak. Met dit gegeven vind ik het ontzettend leuk om mensen advies te geven en een biertje te vinden die bij hun persoonlijke smaak past. Bitter, zoet of zelfs bier met een zurige afdronk, in de Borghman kunt u ze zelf proeven.

      Ook voor informatie over de mogelijkheden die de Borghman biedt kunt u bij mij terecht. Voor mij is het een geweldige omgeving om te mogen werken. Door de veelzijdigheid die de Borghman biedt is het echt een ontmoetingsplaats waar nog tijd gemaakt wordt voor een gezellig praatje met onze gasten.

      Ik hoop u dan ook als gastvrouw een keer in de Borghman te mogen ontmoeten om van onze bieren, koffie met huisgemaakt gebak of een BorghmanBurger te komen genieten.